
Aquesta recepta és una barreja d'aquest vídeo, i aquesta recepta del bloc Bon Appétit.
Ingredients ( 6 persones ):
2 kg de carn de bou per estofar
3 escalunyes petites
1 ceba
Vi negre de bona qualitat ( nosaltres 1 ampolla )
2 gots de brou de carn
1 cullerada de puré de tomàquet concentrat
2 dents d'all
2 cullerades de farina
Farigola
2 fulles de llorer
3 ó 4 barnques de julivert
18 cebetes franceses
450 gr de xampinyons
mantega
oli
sal i pebre
Preparació
Primer de tot eixuguem els trossos de carn amb paper de cuina i posem a escalfar el forn a 180º.
En una paella posem un raig d'oli i marquem els trossos de carn sense fer-los gaire, ( només han d'agafar color ). Un cop daurats els posem en una cassola de ferro colat ( si no pot ser, qualsevol cassola que pugui anar al forn anirà bé ).
Per altra banda, a la paella on hem daurat la carn i on hauran quedat restes torrades enganxades al fons, aboquem un bon raig de vi i amb una cullera de fusta raspem el fons fins que es desenganxin totes les restes torrades. A continuació aboquem aquest vi a la cassola on hi ha la carn.
En una altra paella estofem les escalunyes i la ceba. Quan estiguin ben toves i tinguin un color transparent les afegim a la cassola amb la carn i el vi. En aquest moment afegirem la resta de vi i també el brou de carn fins que la carn quedi coberta.
Afegim també una cullerada de puré de tomàquet, les dents d'all aixafades o tallades molt petites, una cullerada de postre de farigola, una fulla de llorer, sal i pebre. Tapem la cassola i la introduïm al forn a 160º durant 3 hores.
Mentrestant, escalfem un cassó al foc amb un raig d'oli i dues cullerades de mantega, afegim les cebetes franceses i les daurem a foc baix. Quan siguin rosses i tendres hi incorporarem mig got de vi negre, una fulla de llorer, un polsim de farigola i una mica de julivert trinxat. Tapem el cassó i les deixem coure una mitja hora a foc lent. Reservem.
Ara toca els xampinyons: els tallem al gust de cadascú i els passem per la paella amb un raig d'oli i una cullerada de mantega fins que siguin tous. Reservem.
Quan hagin passat les 3 hores, traiem la cassola del forn i colem el seu contingut, abocant el líquid en una altra cassola i tornant la carn a la cassola anterior. Posem el líquid a coure a foc fort i, si veiem que és necessari, el desgreixem ( també és el moment de rectificar de sal si cal ).
Traiem de la cassola una mica d'aquest líquid ( aproximadament un cullerot ), el fiquem en un got, l'hi afegim la farina i amb una forquilla ho barregem bé fins que la farina s'hagi dissolt, incorporem aquesta barreja un altre cop al brou i el deixem coure una estona més perquè es redueixi una mica i s'espesseixi.
Una vegada el brou s'hagi espessit , l'incorporarem a la cassola de la carn. Hi afegim també les cebetes i els xampinyons que hem cuinat i reservat abans, ho barrejarem tot bé i quan començi a fer xup-xup ho deixem coure a foc baix uns 10 minuts i l'estofat ja estarà llest.
Bon profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada