
Ingredients:
1 Kg de rap
8 gambes o llagostins ( a les receptes originals no hi han però jo els vaig posar )
4 ó 5 patates no molt grans
8 grills d'all
4 tomàquets ben vermells
un grapat d'avellanes
1 llesca de pa, si pot ser del dia abans
fumet de peix i si no pot ser, aigua amb un cub de brou de peix
1 gotet de vi blanc
1 guindilla
julivert
oli
sal
Preparació:
En una cassola escalfem una mica d'oli i posem les gambes o llagostins, sofregim uns moments, just el necessari perquè l'oli agafi el gust i els reservem.
En el mateix oli posem 3 grills d'all tallats per la meitat en vertical i la llesca de pa, ho passem per l'oli fins que estiguin daurats però sense que es cremin, els reservem.
Posem la resta dels alls picats a trossos petits, els sofregim una mica i aboquem els tomàquets tallats a trossos petits i amb les llavors tretes, baixem el foc i ho deixem coure fins que quedi textura de melmelada.
Pelem les patates i les tallem a trossos, però entrant per tallar una mica i després amb l'ajut del ganivet arrenquem la resta, d'aquesta manera deixen anar la fècula i la salsa queda més espessa. Les posem a la cassola amb la guindilla i les cobrim amb el brou de peix, deixar coure a fon mitjà entre 10 i 15 minuts..
Mentre couen les patates preparem la picada, en un morter piquem els alls que hem reservat, la llesca de pa fregida, les ametlles i el julivert, quan estigui tot ben aixafat ho diluïm amb el vi.
Passat el temps afegim el peix a la cassola una vegada salat i el deixem 10 minuts més, afegim la picada i les gambes, baixem el foc i ho deixem coure 5 minuts més.
Es serveix ben calent.
Bon profit !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada