
La veritat és que quan miro la recepta no sé com em vaig atrevir a fer-ho perquè va ser un dels primers pastissos que vaig fer.
Està format per tres parts, la pasta brisa, el bescuit de xocolata i la trufa de taronja.
Ingredients pasta brisa:
65 gr sucre glass
130 gr de mantega
30 gr d'ou
165 gr de farina
50 gr d'ametlla mòlta
canyella
sal
Preparació pasta brisa:
Barrejar la mantega i el sucre glass. Afegir l'ou i la resta d'ingredients que haurem barrejat en un altre bol.
Deixar reposar la massa a la nevera embolicada en film transparent durant 24h.
Folrar un motllo amb la massa i enfornar durant 15 minuts a 180º.
Ingredients bescuit de xocolata:
80 gr de rovell d'ou ( 4 rovells )
70 gr de sucre
105 gr de clares d'ou
60 gr sucre
30 gr cacau en pols
Preparació bescuit de xocolata:
Muntar els rovells amb el sucre i li afegim el cacau en pols. a part muntem les clares amb el sucre i es barregen amb molta cura amb els rovells.
Quan estigui tot barrejat ho fiquem en un motllo que sigui d'una mida un xic més petita que la pasta brisa. Ho fiquem al forn a 200º.
Ingredients trufa de taronja:
250 gr de cobertura negra
400 gr nata per muntar 35% matèria grassa
30 gr de sucre invertit ( jo no li vaig posar )
100 gr de mantega
pell de dues taronges
cointreau ( opcional )
Preparació trufa de taronja:
Fem una infusió en fred amb la nata i les pells de taronja durant 12h.
Retirem les pells i escalfem la nata amb el sucre invertit i la mantega. Quan estigui calent, afegim la cobertura i barregem bé fins a aconseguir una barreja llisa i brillant.
Quan la barreja estigui a uns 40º podem afegir-li el licor per reforçar el sabor.
Muntatge del pastís:
Una vegada tinguem la pasta brisa freda, s'ha d'impermeabilitzar pincellant-la amb mantega de cacau fos i deixant-la solidificar, si no es té mantega de cacau es pot fer amb cobertura blanca que és bàsicament mantega de cacau, la diferència és que afegim sucre, i també podem pincellar amb cobertura negre, el cas és segellar la pasta perquè quan afegim la trufa no s'humitegi la pasta ni s'estovi.
Després posem una mica de trufa de taronja a la base i seguidament posem el bescuit , afegim amb molta cura la resta de trufa de taronja fins a cobrir el bescuit per complet.
Deixar que la trufa agafi consistència i ja estarà llesta per decorar-la.
Bon profit !
2 comentaris:
Has fet una obra d'art, i si és d'en Carlos València ha de ser boníssim. Tens un bloc moooolt xulo!! Petons.
Venint de vosaltres, no puc estar més contenta ! Moltes gràcies !!!!
Publica un comentari a l'entrada