dimecres, 9 de juny del 2010

Pastís de xocolata


Aquest pastís el trobareu a un munt de pàgines, en versió tradicional i thermomix com Webos fritos o El cullerot festuc.

Ingredients:

Per la base:

2 ous
55 gr de sucre
25 gr de farina
25 gr de Cacao Valor

Per la crema:

250 gr de xocolata per postres
600 ml de nata
1 sobre de Flam Royal 4 raccions
50 gr d'avellanes


Preparació:

Per la base:

Primer calentar el forn a 170º, amb escalfor per dalt i per baix.
Batre amb una batedora de varetes, si pot ser millor elèctrica, els ous i el sucre fins aconseguir que blanquegi.
Incorporar la farina i el cacau i barrejar fins que quedi ben integrat.
Posar la barreja en un motllo de 20-22 cm prèviament untat i enfornar durant 8 minuts. Deixar refredar.

Per la crema:

Triturar a màquina o picar en un morter els fruits secs fins que quedin fets pols.
Posar la xocolata al micoones a baixa potència fins que estigui fosa.
En una cassola posem la nata i el sobre de flam Royal. Quan estigui calent hem d'anar afegint la xocolata i les avellanes, i anem remenant amb varilles perquè no s'enganxi al fons de la cassola. Estarà llest quan el veiem espessit i trenqui el bull. Treiem del foc i servim aquesta barreja a sobre de la base.
Esperem que es refredi i el fiquem a la nevera un mínim de quatre hores, però si pot ser deixar d'un dia per l'altre.

Bon profit !!



2 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Simplement deliciós, Sílvia. A més, la decoració que has fet és genial!! Enhorabona!

Silvia ha dit...

Moltíssimes gràcies !!!